Wattflyer RC Network: RC Universe :: RCU Magazine :: RCU Forums :: RCU Classifieds :: RCU User Reviews :: RCU YouTube
Home Who's Online Calendar Today's Posts RealTime Post Spy Mark Forums Read
Go Back   WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > Electric Helicopters > Micro Sized Electric Helicopters > E-Flite Helicopters
Register Members List Wattflyer Extras Articles Search Today's Posts Mark Forums Read Social Groups

E-Flite Helicopters Discuss E-Flite helicopters in this forum such as the Blade CX, Blade CX2, Blade CP Pro and all other E-Flite rc helis.

Thank you for your support (hide ads)
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2014, 11:06 PM   #1
McShaney
New Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default Cx2 3in 1 control unit

Hi all
Newbie to rc Helis here and I have a "small" query..One of my rotors wont spin up at all,have checked the motors which are both working fine,so I am pretty sure that it is the 3 in 1 unit (unless anyone can suggest anything else)
So my question is..This seems to be very much out of stock here in the uk are they still available or have they been superseded by the 4 in 1 unit,Which seems to be available just about everywhere.?

Can I replace it with the 4 in 1?
Is it a better unit or should i just keep waiting till the 3 in 1 becomes available?

Thanks in Advance :-)
McShaney is offline  
  Reply With Quote
Old 05-12-2014, 01:32 AM   #2
CHELLIE
Super Contributor
 
CHELLIE's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hesperia, So. Calif
Posts: 18,732
View CHELLIE's Gallery13
Thanked 2,190 Times in 2,096 Posts
Club: Chino Renegades RC Flying Club
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  Scratchbuilders Award  Ambassador Award  100mph Speed Demon 
iTrader: (4)
Friends: (317)
Default

you can buy them on ebay

http://www.ebay.com/itm/like/351067142843?lpid=82

https://www.google.com/search?client...utf-8&oe=utf-8

I may be getting Older, But I Refuse to grow Up I am Having to much Fun to Grow Up LOL
CHELLIE is offline  
  Reply With Quote
Old 05-13-2014, 09:23 AM   #3
McShaney
New Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default

Cheers, not a big fan of eBay, but if needs must..so to be clear, stick with the 3in1 then?
McShaney is offline  
  Reply With Quote
Old 05-13-2014, 12:16 PM   #4
CHELLIE
Super Contributor
 
CHELLIE's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hesperia, So. Calif
Posts: 18,732
View CHELLIE's Gallery13
Thanked 2,190 Times in 2,096 Posts
Club: Chino Renegades RC Flying Club
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  Scratchbuilders Award  Ambassador Award  100mph Speed Demon 
iTrader: (4)
Friends: (317)
Default

Hi I would stay with what ever came out of the Heli, I am not sure if a 4 in 1 would work or not, some of the motors have fuses going to them, if the motors does not have fuses, you might want to install them to protect the 3 in 1.


if near your motors you dont see what looks like a Cap, then you might want to pick up these



http://www.horizonhobby.com/products...bcx-2-EFLH1206

I may be getting Older, But I Refuse to grow Up I am Having to much Fun to Grow Up LOL
CHELLIE is offline  
  Reply With Quote
Old 05-14-2014, 09:57 PM   #5
McShaney
New Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default

Thanks Alot Chellie,I have seen those on top of the motors,so it should be ok :-)
McShaney is offline  
  Reply With Quote
Old 05-13-2014, 06:56 PM   #6
xmech2k
Ya got any Beeman's?
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 2,799
View xmech2k's Gallery21
Thanked 265 Times in 263 Posts
Club: CVMRCC, SEFSD
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  1kW  Outstanding Contributor Award 
iTrader: (0)
Friends: (8)
Default

Yes, I understand the esc's in the 3-in-1 units fried very easily if you don't shut down the throttle fast enough in incidents where the rotors are physically jammed. I haven't messed with my cx2 in years but I think I recall people getting those fuses Chellie mentions.
xmech2k is offline  
  Reply With Quote
Old 05-14-2014, 11:01 PM   #7
xmech2k
Ya got any Beeman's?
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 2,799
View xmech2k's Gallery21
Thanked 265 Times in 263 Posts
Club: CVMRCC, SEFSD
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  1kW  Outstanding Contributor Award 
iTrader: (0)
Friends: (8)
Default

Are the ones you saw on top of the motors connected from one terminal to the other, connecting + and -? Then those are capacitors. If you look at Chellie's photo, the fuses are in line in the positive wire only.
xmech2k is offline  
  Reply With Quote
Old 05-23-2014, 02:23 AM   #8
McShaney
New Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default

Hi again folks.I looked at the Inlines (NoT Fuses)...I have replaced the Unit and also upgraded the motors to these http://www.ebay.co.uk/itm/like/15123...f14=108&ff19=0

Though Now I have a Different problem,When I get it all switched on and plugged in,the receiver starts up flashes through its cycle..Red Flash Green flash Green solid..All seems fine,then after about 1 min Regardless of whether i touch the transmitter or not the 3 in 1 starts to flash Red.
I have tried all I can thing of and finished with trying to re-bind the Trans and Rec,but still no joy and Im Stumped...Any Ideas.??
McShaney is offline  
  Reply With Quote
Old 05-23-2014, 02:42 AM   #9
CHELLIE
Super Contributor
 
CHELLIE's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hesperia, So. Calif
Posts: 18,732
View CHELLIE's Gallery13
Thanked 2,190 Times in 2,096 Posts
Club: Chino Renegades RC Flying Club
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  Scratchbuilders Award  Ambassador Award  100mph Speed Demon 
iTrader: (4)
Friends: (317)
Default

Originally Posted by McShaney View Post
Hi again folks.I looked at the Inlines (NoT Fuses)...I have replaced the Unit and also upgraded the motors to these http://www.ebay.co.uk/itm/like/15123...f14=108&ff19=0

Though Now I have a Different problem,When I get it all switched on and plugged in,the receiver starts up flashes through its cycle..Red Flash Green flash Green solid..All seems fine,then after about 1 min Regardless of whether i touch the transmitter or not the 3 in 1 starts to flash Red.
I have tried all I can thing of and finished with trying to re-bind the Trans and Rec,but still no joy and Im Stumped...Any Ideas.??

maybe this might help.


Default FIXED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Called eflight tech. It seems that the polarity has been reversed on the new AR6110E receiver. The black wires all go on the print side of the receiver where it says, batt, throttle etc... The older receiver was the opposite the black wires all went on the back side of the print!

also seperate your transmitter from the receiver when binding, sometimes if they are to close together, the bind wont take place.

I may be getting Older, But I Refuse to grow Up I am Having to much Fun to Grow Up LOL
CHELLIE is offline  
  Reply With Quote
Old 05-23-2014, 02:30 AM   #10
xmech2k
Ya got any Beeman's?
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 2,799
View xmech2k's Gallery21
Thanked 265 Times in 263 Posts
Club: CVMRCC, SEFSD
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  1kW  Outstanding Contributor Award 
iTrader: (0)
Friends: (8)
Default

Start with the basics. Is everything plugged into the right place? With correct polarity?
xmech2k is offline  
  Reply With Quote
Reply

  WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > Electric Helicopters > Micro Sized Electric Helicopters > E-Flite Helicopters

« Previous Thread | Next Thread »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Let's talk about servos - Whatever is on your mind AEAJR Beginners 233 12-20-2014 05:09 AM
EDF setup for control line model A-10 variant jccrall Electric Ducted Fan Jets 45 09-24-2013 06:40 PM
Flyzone Playmate Rx control unit Bill Gibson Power Systems 1 05-07-2013 01:42 AM
I have a CX3 5in1 unit, now what? calldaffer E-Flite Helicopters 3 05-14-2011 02:56 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:24 AM.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 WattfFlyer.com
RCU Eflight HQ

Charities we support Select: Yorkie Rescue  ::  Crohn's & Colitis Foundation



Page generated in 0.24196 seconds with 38 queries