Wattflyer RC Network: RC Universe :: RCU Magazine :: RCU Forums :: RCU Classifieds :: RCU User Reviews :: RCU YouTube
Home Who's Online Calendar Today's Posts RealTime Post Spy Mark Forums Read
Go Back   WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > R/C Electric Power - Batteries, Chargers, ESCs and More > Power Systems
Register Members List Wattflyer Extras Articles Search Today's Posts Mark Forums Read Social Groups

Power Systems Talk about motors, ESC speed controllers, gear drives, propellers, power system simulators and all power system related topics

Thank you for your support (hide ads)
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-26-2012, 09:17 PM   #1
maxflyer
Member
 
maxflyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 250
Thanked 23 Times in 22 Posts
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default Newb with a mysterious problem

Hello, I've been a lurker, but decided to post on a problem to see if anyone could help. Have been having difficulties with a group of 20A Saker ESCs. Seems they test LIPO V before arming motor. Anything 8V or above, they detect battery as 3S, anything below 8V they detect as 2S. I'm running them with 2S batteries, which come off my Bantam charger at a default top-off of 8.4V. The ESC's interpret this voltage as a 3S battery with very low voltage. The motor (if it arms at all) will do a one second blip, then shut down. In order for my motor to arm and run I have to discharge my batteries down below 8V, or monitor them manually to insure they don't charge above 8V (a hassle). I assumed 8.4V was probably a standard cut-off for most chargers. My Bantam BC6-10 seems to offer no max V upper cutoff adjustment. Is this a common problem, or do I perhaps have a batch of ESCs that have been mis-calibrated at the factory? Even the vendor I purchased from is scratching his head over this one. Thanks
maxflyer is offline  
  Reply With Quote
 

  WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > R/C Electric Power - Batteries, Chargers, ESCs and More > Power Systems

« Previous Thread | Next Thread »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with either LiPo's, ESC's, or BL motors... RC Fan Chris General Electric Discussions 14 06-13-2012 02:41 PM
HELP!!! RX problem!! wittpilot General Electric Discussions 13 10-11-2011 06:19 AM
problem with take off eseeweb Beginners 29 07-05-2011 02:15 PM
Glitch / lock out problem!!!! Gee Power Systems 20 04-14-2011 03:29 AM
Unpossible servo problem mclarkson RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros 13 02-13-2011 12:45 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:26 PM.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 WattfFlyer.com
RCU Eflight HQ

Charities we support Select: Yorkie Rescue  ::  Crohn's & Colitis Foundation



Page generated in 0.26981 seconds with 42 queries