Wattflyer RC Network: RC Universe :: RCU Magazine :: RCU Forums :: RCU Classifieds :: RCU User Reviews :: RCU YouTube
Home Who's Online Calendar Today's Posts RealTime Post Spy Mark Forums Read
Go Back   WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > R/C Electric Topics - General > RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
Register Members List Wattflyer Extras Articles Search Today's Posts Mark Forums Read Social Groups

RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Thank you for your support (hide ads)
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-19-2013, 09:47 PM   #1
kyleservicetech
Dennis V
 
kyleservicetech's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 7,859
Thanked 669 Times in 652 Posts
Club: www.racinercclub.com (I'm the newsletter editor)
Awards Showcase

Outstanding Contributor Award  3kW  2kW  100mph Speed Demon 
iTrader: (1)
Friends: (20)
Default Spektrum DX5e transmitters

My son has two Spektrum DX5e transmitters used with original Spektrum receivers. He suspects that they have caused one or two crashes over the past year.

Someone in www.wattflyer.com has indicated he knows how to improve their reliability???

Can someone point me in the right direction?

Thanks

DennyV
Retired and the days are just too short, busier than ever!
kyleservicetech is offline  
  Reply With Quote
Old 02-19-2013, 09:59 PM   #2
hayofstacks
Super Contributor
 
hayofstacks's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Utah
Posts: 1,546
Thanked 112 Times in 111 Posts
iTrader: (0)
Friends: (5)
Default

I have heard about the power switch contacts failing in the dx5's.
hayofstacks is offline  
  Reply With Quote
Old 02-19-2013, 10:11 PM   #3
xmech2k
Ya got any Beeman's?
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 2,465
View xmech2k's Gallery21
Thanked 225 Times in 223 Posts
Club: CVMRCC, SEFSD
Awards Showcase

1kW  Outstanding Contributor Award 
iTrader: (0)
Friends: (7)
Default

Hayofstacks is right, something about the power switch. Someone here (Or was it RCG?) has something about it in their signature, but I forgot who. Hopefully they'll see this or if I see them again, I'll check back in here. Personally, I never had any issues with my 5e.
xmech2k is offline  
  Reply With Quote
Old 02-19-2013, 11:59 PM   #4
CrimzonRider
Fastest PropHead Crasher
 
CrimzonRider's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: NW Oklahoma
Posts: 1,299
View CrimzonRider's Gallery18
Thanked 100 Times in 99 Posts
iTrader: (2)
Friends: (14)
Default

CNY_Dave has a signature "Ask me why your Dx5e is doomed" or something to that effect

cr

edit: BTW my 5e been bulletproof....IMO the ar500 is a different story!
CrimzonRider is offline  
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 12:08 AM   #5
Dimeflyer
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Southweastern Pa.
Posts: 740
Thanked 57 Times in 55 Posts
Club: haven't picked one yet ?
iTrader: (0)
Friends: (2)
Default

I had an ar500 RX blownup buy a bad esc and it took out a servo at the same time .
but the TX a ( 5e ) still seems to work ok .
But the LHS guy said to go to the 600 RX for better results ?
I did that but till the esc went south the 500 RX seemed to work ok ?
George
Dimeflyer is offline  
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 12:24 AM   #6
kyleservicetech
Dennis V
 
kyleservicetech's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 7,859
Thanked 669 Times in 652 Posts
Club: www.racinercclub.com (I'm the newsletter editor)
Awards Showcase

Outstanding Contributor Award  3kW  2kW  100mph Speed Demon 
iTrader: (1)
Friends: (20)
Default

Originally Posted by CrimzonRider View Post
CNY_Dave has a signature "Ask me why your Dx5e is doomed" or something to that effect

!
Yup, that's the one I was trying to locate.

Thanks!

DennyV

DennyV
Retired and the days are just too short, busier than ever!
kyleservicetech is offline  
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 05:28 AM   #7
Turner
Super Contributor
 
Turner's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,325
Thanked 124 Times in 122 Posts
iTrader: (1)
Friends: (3)
Default

Here are a few I've saved:

http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=46979
http://www.wattflyer.com/forums/showthread.php?t=67244
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1496809
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1333387
Turner is offline  
  Reply With Quote
Old 02-20-2013, 03:38 PM   #8
Rodneh
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Florida, USA
Posts: 715
Thanked 69 Times in 68 Posts
Club: Moonport Modelers
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default

I have a 5E and the power switch did fail. Unfortunately, the green light would still come on and give the impression that all was working okay. However, no RF output. I simply removed the power switch and wired in a new toggle switch mounted on the front panel. Now works okay again.
Rodneh is offline  
  Reply With Quote
Old 02-21-2013, 12:12 AM   #9
CNY_Dave
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: near Cortland NY
Posts: 774
Thanked 36 Times in 35 Posts
iTrader: (0)
Friends: (1)
Default

I removed the slider from the switch itself and jumped the switch leads to the 'on'
position, and wired a new switch into the (+) battery lead.

This will allow the TX to serve as a master for training, but not as a slave. Specific connections to enable 'slave' mode are made by the stock power switch when it is in the 'off' position.

On mine, it did not beep or flicker the power LEDs, during a flight the power glitched so fast the unit did not reboot and beep, but the processor locked up so no TX action.

Ask me why your DX5e is doomed... and how to fix it.
CNY_Dave is offline  
  Reply With Quote
Reply

  WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > R/C Electric Topics - General > RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros

« Previous Thread | Next Thread »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unreliable Spektrum AR6115e DX5e combo HobbyJumper RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros 35 09-23-2012 04:44 PM
Spektrum DX5e enters comatose mode. Binding to Ember fixes it? HobbyJumper RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros 4 11-05-2011 04:46 AM
SPEKTRUM DX5e + AR500 Receiver Questions mustang51 RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros 4 09-15-2011 09:55 AM
Spektrum DX5e with Futaba 7c on the trainer port RightFly RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros 6 07-16-2011 04:14 AM
For Sale spektrum receivers AR7000 genuine spektrum receivers LOWERED PRICE 2.4ghz Radio Equipment For Sale & WTB 0 07-12-2011 02:22 PM


All times are GMT +1. The time now is 02:40 AM.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 WattfFlyer.com
RCU Eflight HQ

Charities we support Select: Yorkie Rescue  ::  Crohn's & Colitis Foundation



Page generated in 0.23825 seconds with 37 queries