Wattflyer RC Network: RC Universe :: RCU Magazine :: RCU Forums :: RCU Classifieds :: RCU User Reviews :: RCU YouTube
Home Who's Online Calendar Today's Posts RealTime Post Spy Mark Forums Read
Go Back   WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > Electric R/C Airplanes > General Electric Discussions
Register Members List Wattflyer Extras Articles Search Today's Posts Mark Forums Read Social Groups

General Electric Discussions Talk about topics related to e-powered RC flying

Thank you for your support (hide ads)
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2011, 02:26 AM   #1
galant
Member
 
galant's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: AUSTRALIA
Posts: 175
View galant's Gallery1
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Friends: (2)
Default mystery esc problem

hey peoples

im haveing problems with a mystery 50a esc when i plug everything in it just keeps beeping ive tried reversing the thottle and changing the motor wires around nothing seems to work. any ideas would be apprecated thanx..
galant is offline  
  Reply With Quote
Old 02-10-2011, 03:41 AM   #2
Saucerguy2
Super Contributor
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,893
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Friends: (13)
Default

Is your TX on and are you sure it's the correct RX? If they are out of sinc, ie. it's not getting a signal, it will keep beeping like that.
Saucerguy2 is offline  
  Reply With Quote
Old 02-10-2011, 03:48 AM   #3
CHELLIE
Super Contributor
 
CHELLIE's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Hesperia, So. Calif
Posts: 18,996
View CHELLIE's Gallery13
Thanked 2,243 Times in 2,145 Posts
Club: Chino Renegades RC Flying Club
Awards Showcase

Scratchbuilders Award  Scratchbuilders Award  Ambassador Award  100mph Speed Demon 
iTrader: (4)
Friends: (324)
Default

also see that the wires going into the receiver are correct and not turned around, also the Mystery 50 amp ESC might not have a BEC, check for a BEC in the ESC, sometimes larger ESC dont have Becs.

I may be getting Older, But I Refuse to grow Up I am Having to much Fun to Grow Up LOL
CHELLIE is offline  
  Reply With Quote
Old 02-10-2011, 04:01 AM   #4
galant
Member
 
galant's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: AUSTRALIA
Posts: 175
View galant's Gallery1
Thanked 2 Times in 2 Posts
iTrader: (0)
Friends: (2)
Default

its this one if that helpsName:  mystrey 50a.bmp
Views: 362
Size:  26.1 KB its got a ubec


galant is offline  
  Reply With Quote
Old 02-10-2011, 12:14 PM   #5
offtom
Megans Servant
 
offtom's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: My Basement
Posts: 2,174
View offtom's Gallery6
Thanked 164 Times in 159 Posts
Club: Maggie Mae's Menagerie
Awards Showcase

WAA-08 Pilot 
iTrader: (0)
Friends: (6)
Default

Have you calibrated the throttle yet?

Looking through the instructions on the 40 amp kind of sounds like this may be the problem.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...8X44143X22.pdf

Cheesy poofs are what Yankees get when they eat Southen Food!! bub, steve
offtom is offline  
  Reply With Quote
Old 02-10-2011, 09:47 PM   #6
squidger
Member
 
squidger's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Horley Surrey UK
Posts: 717
Thanked 43 Times in 43 Posts
iTrader: (0)
Friends: (3)
Default

Make sure your throttle is at idle and the trim is also at the bottom.
squidger is offline  
  Reply With Quote
Old 04-07-2015, 08:52 PM   #7
pilot101
New Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kimberling City,Missouri 65686
Posts: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
iTrader: (0)
Friends: (2)
Default

HELP BINDING XPS NANO RX"
Bought a new XPS NANO 6 Chan RX I hooked up One of my eight channel XPS same way and it all works. I used 40 amp HURK Speed control with power to #1 #2 is right aileron and #3 is left aileron..
Looking for someone that knows how to bind NANO receiver.. I have used the XPS Manuel it says power to RX thru speed control.. Flashing red plugin bind plug get solid red remove bind plug Then hold button in on Module till green light comes on let go and it is red on module.. I am using JR XP9303 TX with XPS module..
pilot101 is offline  
  Reply With Quote
Old 04-09-2015, 03:46 AM   #8
Glacier Girl
Kamikaze Ace
 
Glacier Girl's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sunny Florida
Posts: 2,003
Thanked 157 Times in 147 Posts
Club: Badius Boys Flying Club Inc. Outlaw Flyers World Wide
Awards Showcase

1kW 
iTrader: (0)
Friends: (6)
Default

Check here. XPS has a forum that has all kinds of info and videos on setting up their items.
http://www.rcgroups.com/xtreme-power-systems-483/

When I die, I want to go like my Grandfather did, in his sleep...... Not screaming like the passengers in his plane.
Glacier Girl is offline  
  Reply With Quote
Reply

  WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > Electric R/C Airplanes > General Electric Discussions

« Previous Thread | Next Thread »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
100+ MPH Club CHELLIE Hi-Performance and Sailplanes 1979 08-03-2015 02:12 AM
Unpossible servo problem mclarkson RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros 13 02-13-2011 12:45 PM
Parkzone spitfire flight problem! Help! CPomeroy Beginners 30 02-12-2011 08:45 AM
HELP, Turnigy Plush 40 amp ESC KenSue Power Systems 2 01-20-2011 10:09 PM
Hacker X-Pro USB interface unable to connect to ESC Devil_Inside Power Systems 1 01-06-2011 06:03 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:45 PM.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 WattfFlyer.com
RCU Eflight HQ

Charities we support Select: Yorkie Rescue  ::  Crohn's & Colitis Foundation



Page generated in 0.17999 seconds with 35 queries