Wattflyer RC Network: RC Universe :: RCU Magazine :: RCU Forums :: RCU Classifieds :: RCU User Reviews :: RCU YouTube
Home Who's Online Calendar Today's Posts RealTime Post Spy Mark Forums Read
Go Back   WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > R/C Electric Topics - General > Flight Simulators
Register Members List Wattflyer Extras Articles Search Today's Posts Mark Forums Read Social Groups

Flight Simulators Discuss computer flight simulators here

Thank you for your support (hide ads)
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2011, 03:59 PM   #1
Swanj
Member
 
Swanj's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jamestown California in foothills of the Sierra Nevada mnts.
Posts: 22
Thanked 1 Time in 1 Post
Club: www.sonorarcflyers.com
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default Have a Pheonix flt sim throttle problem.. Help needed

Hi to anyone that has the Pheonix flt sim..

My simlator has worked great since it was installed. I now have a problem with the Throttle adjustments.. At no power setting with throttle stick in down position it does idle. AS I more the stick up towards mid way throttle, there is no increast in power or rpm. as soon as it hits half way, it goes to full throttle and remains at full throttle, untill I drop it back to idle position.

Is there an option in the menu system to set the throttle to be linear thru the power settings.

Any Help of advice wouldbe appreciated!!
Thanks
Swanj.. calif

I may not be the best at what I Do! But, if I try my best, I certainly won't be the Worst !
Swanj is offline  
  Reply With Quote
Old 12-07-2011, 05:42 PM   #2
newjak
AMA Park Pilot Partner
 
newjak's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Cheswold, DE
Posts: 3,937
Thanked 89 Times in 89 Posts
Club: Central Delaware Parkflyers Association
Awards Showcase

1kW 
iTrader: (2)
Friends: (13)
Default

Have you tried to re-calibrate your TX? It is under the system menu. scroll down to "your transmitter" and then hit calibrate.

A.M.A Park Pilot Partner / Wattflyer Mentor
newjak is online now  
  Reply With Quote
Old 12-07-2011, 06:32 PM   #3
Swanj
Member
 
Swanj's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Jamestown California in foothills of the Sierra Nevada mnts.
Posts: 22
Thanked 1 Time in 1 Post
Club: www.sonorarcflyers.com
iTrader: (0)
Friends: (0)
Default My Pheonix flt simulator problem

thanks Newjack..

Yes ! I have tried calibrating my DX6i for throttle changes with no luck. I also tried my other transmitter that works with Pheonix. it is the LP5DSM transmitter. it is an early version, and doesn't have any options to change settings within it. Both tranmitters are made by Spektrum also! When I first installed the Pheonix flt sim, the throttle worked just fine. But somehow something got changed. I will do more searching thru the Transmitter menus.

Thanks Again Newjack

Swanj.. off searching and clicking buttons, etc.till I find the problem!
Ps: I have also uninstalled the Pheonix, and re installed it to no avail!:-(((

I may not be the best at what I Do! But, if I try my best, I certainly won't be the Worst !
Swanj is offline  
  Reply With Quote
Old 12-07-2011, 06:43 PM   #4
newjak
AMA Park Pilot Partner
 
newjak's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Cheswold, DE
Posts: 3,937
Thanked 89 Times in 89 Posts
Club: Central Delaware Parkflyers Association
Awards Showcase

1kW 
iTrader: (2)
Friends: (13)
Default

I have had that problem before. Sometimes I switch the TX that I use on Phoenix. There are 2 DX6/DX6i TX profiles. Have you tried both? Are your TX trims set neutral when calibrating? If nothing else works you mave have to use a fresh memory slot on your TX and go from there.

A.M.A Park Pilot Partner / Wattflyer Mentor
newjak is online now  
  Reply With Quote
Reply

  WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight > R/C Electric Topics - General > Flight Simulators

« Previous Thread | Next Thread »

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turnigy Plush 10A ESC - throttle setting problem mclarkson Power Systems 5 08-22-2011 10:30 AM


All times are GMT +1. The time now is 01:29 AM.


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005 WattfFlyer.com
RCU Eflight HQ

Charities we support Select: Yorkie Rescue  ::  Crohn's & Colitis Foundation



Page generated in 0.14069 seconds with 25 queries