FMA Direct Discuss FMA Direct products or ask your support questions.

Regen discharge problems PL8

Old 07-06-2014, 08:09 PM
  #1  
Astropattern
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default Regen discharge problems PL8

I am trying to cycle a pair of 5s5000 25c packs on the PL8. I've done it before with a previous PL8 (that was defective and replaced by FMA), but this one won't do it. I have it connected to a car battery showing 12.3 volts, have the charge rate set at 6.5amps, and the discharge set at 18.5 amps, set at High Power. Whether I choose 2P or N makes no difference. Asking it to do 5 cycles, but it will only charge at 6.5A but the discharge peaks at 5A and just sits there for hours. If I tell it to Regen Discharge Only, same result. It seems to want to initially shoot up in discharge amps, maybe reaching 12 amps but quickly backs down to less than 3Amps then back up to around 5A.

Don't think the battery is at issue, since it is a frequently used deep-discharge Optima.

Help is appreciated.

John
Astropattern is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
garyp1029
General Electric Discussions
7
06-21-2014 05:40 PM
solentlife
Batteries & Chargers
164
11-14-2013 07:29 AM
Tim Marks
FMA Direct
63
09-21-2012 05:09 AM
JetPlaneFlyer
Power Systems
14
07-29-2011 06:11 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: Regen discharge problems PL8


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.04142 seconds with 9 queries