E-Flite Helicopters Discuss E-Flite helicopters in this forum such as the Blade CX, Blade CX2, Blade CP Pro and all other E-Flite rc helis.

blade cp problems

Old 01-02-2006, 07:38 PM
  #1  
budweiser
foamy89
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2005
Location: sylvester georgia
Posts: 69
Default blade cp problems

im just getting into helis. i have the blade cp. i took out to fly it and it wasn't a good day for me. as soon as i got it up it went into the ground. pilot error. nothing broke but there is a bad wobble in the main shaft. i took the shaft out to see if it was bent and it wasn't. the blade are out of track. could this be the problem all i need to do is fix the blade tracking and it will stop wobbling. one more thing are the bearings on the main shaft suppose to be hard to get off. i broke one trying to get it off. those things wouldn't budge. are they press fitted on there or something whats the best way to get them off and to put them back on.
budweiser is offline  
Old 01-03-2006, 03:49 AM
  #2  
jakjr
Member
 
jakjr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 156
Default

Sounds like the blade tracking is the problem. But before you adjust the tracking, check the flybar (is it bent?) and the flybar paddles (are they level with the paddle control frame?). A bunch of times the paddles will get out wack or the flybar will get bent in a crash causing tracking/vibration problems.

As far the bearings go, they are a tight fit, but should come off/go on relatively easily as long as: A. the shaft isn't bent, B. the collar things set screw didn't chew up the shaft, and C. the hole for the pin that holds the head in place didn't get messed up in a crash.

Last edited by jakjr; 01-06-2006 at 06:27 PM.
jakjr is offline  
Old 01-06-2006, 10:52 AM
  #3  
serpa4
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 38
Default

Yep, agree with the above post. Main shaft could be bent. Tracking shouldn't cause a wobble unless its sevear, usually a bent main shaft or blades out of ballance.
serpa4 is offline  
Old 11-05-2016, 10:44 PM
  #4  
Mikec
mikec
 
Join Date: Dec 2005
Location: navarre
Posts: 10
Default porposing problem on eflite blade cp

I have just encountered this problem on my old cp. I have replaced servos, reciever, checked mainshaft, and balance,but after flying for 5 minutes or more it starts porposing so severly i have to land. I have checked everything but cnnot find anything wrong. I have been flying eflite blade cp,s for over 10 years and this is the first time I have encountered this type of problem. Maybe I am overlooking something obvios. Any thoughts on this problem to help would be appreciated very much.
Mikec is offline  
Old 11-06-2016, 01:48 AM
  #5  
birdDog
Charging....
 
birdDog's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Too close to Chicago.
Posts: 2,433
Default

I recall the feathering shaft being the one that always took the damage.
birdDog is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
peterkron
Helicopters- Electric For Sale & WTB
8
12-09-2007 08:02 PM
rfalls86
Helicopters- Electric For Sale & WTB
3
10-16-2007 03:23 PM
vortex05
E-Flite Helicopters
12
05-22-2007 05:59 AM
MonkeySled
E-Flite Helicopters
8
03-15-2007 12:24 AM
Mikec
E-Flite Helicopters
2
07-20-2006 09:44 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: blade cp problems


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.09015 seconds with 11 queries