E-Flite Helicopters Discuss E-Flite helicopters in this forum such as the Blade CX, Blade CX2, Blade CP Pro and all other E-Flite rc helis.

setting servo for tail on blade 400

Old 04-06-2008, 04:56 PM
  #1  
neilg.
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 414
Default setting servo for tail on blade 400

i know these little buggers break from the posts. but seems they also strip and when they do, in my case, i do not know where to set the tail rotor onto the new servo. is it hit or miss?

ty
neilg. is offline  
Old 04-06-2008, 06:29 PM
  #2  
Heli Jim
Grandpa, Golfer, Pilot
 
Heli Jim's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,404
Default

If you lower the gain for the gyro to rate mode (below 50% gain) and power it up. That will allow the servo to center and then center the arm or wheel on the servo. For the tail, the lever should be in the middle of the travel. If you are just replacing the servo with another of the same model, then the pushrod length should line everything up for you. Then switch the gain back to where it was (above 50%) to get back into heading hold. I changed the setting for position 1 on the switch so I didn't mess with the HH setting for position 0
Heli Jim is offline  
Old 04-06-2008, 07:52 PM
  #3  
neilg.
Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 414
Default

i will see the gain for the servo in the settings on my spektrum?

does that go for all servos also if they are replaced or just power up servos and place lever back on so it is at 90 degrees which should make the swashplate level?

lets say there is an indestructable servo, where does one find them?

ty
neilg. is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Lymph
E-Flite Helicopters
16
04-23-2011 04:20 PM
Lymph
E-Flite Helicopters
11
07-07-2010 06:21 PM
fateemagee
E-Flite Helicopters
1
04-16-2008 05:16 AM
cellsitegod
General Electric Discussions
2
01-14-2008 08:49 PM
usherwdp
Beginners - Helis
3
02-12-2007 02:26 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: setting servo for tail on blade 400


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.07838 seconds with 13 queries